klantverhaal

restaurant de haas

het verhaal van restaurant de haas


In de sfeervolle Hanzestad Elburg vind je Restaurant De Haas, een begip in de regio.
Dit jaar vieren ze hun 60-jarig jubileum.

Ruim vijf jaar geleden ontstond onze samenwerking, heel toepasselijk, rondom de barbecue.


vss is voor ons echt van toegevoegde waarde.

we kunnen onze gasten net even wat anders aanbieden. we vinden streekproducten erg belangrijk.


hilbert buist • restaurant de haas

Het verhaal van De HaasInterne link

Wie na een bezoek aan de historische bezienswaardigheden van Elburg toe is aan een pauze, is bij De Haas altijd welkom. In het familierestaurant kun je terecht voor lunch, diner en een borrel. Hilbert Buist, verantwoordelijke voor de marketing, verteld: 'We bieden graag heerlijke maaltijden tegen een betaalbare prijs, maar kwaliteit vinden we nog belangrijker. En voor die kwaliteit durven we dan ook iets meer te vragen in de verkoopprijs naar onze gasten.' Naast het restaurant heeft De Haas ook een zalencentrum. Ze verzorgen daar smakelijke buffetten, culinaire barbecues en spetterende feestavonden.

Van buurman tot partner

Enkele jaren geleden hoorde Hilbert voor het eerst over VSS tijdens een buurtbarbecue. 'Mijn buurman is slager bij VSS en verzorgde natuurlijk het vlees. We raakten aan de praat en van het een kwam het ander', legt Hilbert uit. Inmiddels verzorgen wij het vlees voor de specials van De Haas. Hilbert: 'We zijn erg trouw aan onze vaste leveranciers voor bijvoorbeeld kip en varkensvlees, maar VSS is voor ons echt van toegevoegde waarde. We kunnen onze gasten net even wat anders aanbieden.' Per seizoen bespreken we de specials met elkaar. Zo stond afgelopen zomer de lamsrack op de kaart. Ook voor de buffetten en barbecues in het zalencentrum schakelt De Haas ons in. Hilbert: 'Afgelopen jaar zijn een aantal zalen gerenoveerd. In twee zalen staan nu kamado's, waarmee we indoor barbecueën. Daarvoor gebruiken we de robuuste vleesstukken van VSS.'

Samen sterk in kwaliteit en vakmanschap'Wat ik mooi vind aan VSS is hoe ze werken. Dat past bij ons', licht Hilbert toe. 'We hebben dezelfde insteek: we gaan allebei voor kwaliteit en hebben passie voor ambacht, vakwerk en lokale producten. Voor ons was dit echt doorslaggevend om de samenwerking aan te gaan.' Veel vlees van VSS komt uit de regio, zo ook de lamsrack die afgelopen zomer bij De Haas op de kaart stond. Die komt van Buytengewoon Veluws lam, een samenwerking van diverse schapenboeren op de Veluwe. Hilbert: 'We vinden streekproducten erg belangrijk, omdat we daarmee de streek promoten. En voor onze gasten is het ook een mooie beleving om echt iets lokaals te proeven.'


Interne linkAls partners elkaar versterkenInterne linkInterne link

'Het leuke aan onze samenwerking is dat het echt een wisselwerking is', vervolgt Hilbert. 'VSS neemt speciaalbier af van onze eigen Stadsbrouwerij Vos. We hebben bij VSS al eens een proeverij georganiseerd. Maar ook voor andere evenementen, zoals een demo-avond of open dag, denken we met elkaar mee of we iets voor elkaar kunnen betekenen.'


Ben je ook op zoek naar goed vlees voor specials?


Altijd op
zoek naar perfectie
in smaak