klantverhaal

sally's indonesian kitchen

het verhaal van sally's indonesian kitchen


Bij Sally's Indonesian Kitchen in Amersfoort draait het om meer dan goed eten. Gasten komen voor de rijke smaken uit Indonesië, de ongedwongen sfeer en de constante kwaliteit. Het rundvlees - een belangrijk onderdeel van hun (stoof)gerechten - komt van VSS Meat. Patrick en Sally leerden elkaar jaren geleden kennen in een Indonesisch restaurant in Den Dolder. Ze delen een passie voor gastvrijheid en een voorliefde voor Indonesië, het geboorteland van Sally. Er ontstond liefde én een gezamenlijke culinaire droom. In 2016 openden ze Sally's Indonesian Kitchen in hun woonplaats Amersfoort.



VSS Meat is een familiair bedrijf. dat past bij ons. Ik zou niet gauw een andere slager kiezen. kwaliteit wint het altijd.


patrick & sally van os • sally's indonesian kitchen

Passie voor vleesInterne link

Lang voordat Sally's Indonesian Kitchen openging, maakte Patrick al kennis met VSS Meat. Of beter gezegd: met Reijer. 'In mijn tijd als hotelmanager van het Berghotel in Amersfoort kregen we een nieuwe, ambitieuze eigenaar. Hij wilde het beste vleesrestaurant van de stad worden. Reijer van VSS hield daarom een presentatie over vlees uit Uruguay. Dat deed hij zó goed. De passie spatte eraf. Hij wist er álles van. Ik denk dat Reijer op dat moment de meest verstokte vegetariër nog vlees kon laten eten.' Dus toen Patrick jaren later samen met zijn vrouw Sally's Indonesian Kitchen begon, dacht hij meteen aan VSS Meat.

Gestoofd Ireganic rundvlees

Inmiddels rijd VSS Meat alweer bijna tien jaar elke week naar Amersfoort. Met wat porties lamshaassaté, gesneden in de afgesproken afmetingen. Sally's keukenbrigade steekt en marineert het zelf. Verder bestellen ze vooral heel veel rundvlees. Patrick: 'Ireganic-rundvlees om precies te zijn. We stoven het zeven uur, in combinatie met kokosmelk en veel kruiden. Zelfs na zo'n lange bereiding blijft het resultaat geweldig: rundvlees dat goed van structuur, sappig én smaakvol is.'

Fijn extraatje: het halalcertificaatHandig voor Sally's Indonesian Kitchen: VSS levert halalvlees. 'Het halalcertificaat is een fijne bijkomstigheid, want we hebben regelmatig islamitische gasten,' vertelt Patrick. Hoewel we al bijna tien jaar de hoofdleverancier van Sally's zijn, blijft Patrick kritisch. 'Ik zou niet gauw een andere slager kiezen. Maar we moeten onszelf scherp houden, want vlees is onze grootste kostenpost. En we kunnen niet alle prijsstijgingen doorberekenen op de menukaart. We hebben één keer een uitstapje gemaakt. Dat was niet de kwaliteit die we gewend waren. Onze gasten mogen van ons goed vlees verwachten. Kwaliteit wint het altijd. En kwaliteit heeft een hoge prijs.'

Interne linkGoed persoonlijk contact Interne linkInterne link

Naast kwaliteit draait het bij Patrick ook om het goede persoonlijke contact met VSS. 'We kennen elkaar door en door. We zijn blij met het contact met Reijer en Robert en zijn team. Zelfs de chauffeurs kennen we goed. Ze hebben de sleutel van het restaurant en laten zichzelf binnen als dat nodig is. VSS Meat is een familiair bedrijf. Dat past bij ons.'

Wil jij ook (h)eerlijk vlees voor je klanten?


Altijd op
zoek naar perfectie
in smaak