VSS Meat presenteert
De art of Beef, dat is UMI Beef. Dit rundvlees uit Uruguay hoort bij de lekkerste Angus rundvleesproducten ter wereld. Met een uitzonderlijke marmering, die zorgt voor een ongeëvenaarde sappigheid en rijke smaak. Met dit heerlijke vlees heeft Ko een recept gemaakt. Een UMI Beef tri-tip, bereid op de brisket style.
Dit wil je proeven!
Perfecte bereiding
in 10 stappen
01
Snijd de harde stukken vet aan de buitenkant van de tri-tip weg. Dit vet smelt niet goed weg en belemmert het intrekken van de rub.
02
Bedek het vlees rondom met de dry rub en leg het vlees in de koeling.
03
Bereid de BBQ voor op indirecte hitte en stel in op een temperatuur van ongeveer 100 °C. Voeg rookhout toe zodra de BBQ op temperatuur is.
04
Haal het vlees uit de koeling. Leg de tri-tip op de BBQ.
05
Gaar het vlees ongeveer 3 uur totdat de buitenkant een knapperige korst heeft.
06
Wikkel de tri-tip in butcherpaper of aluminiumfolie en leg deze weer terug op de BBQ.
07
Gaar de tri-tip tot een kerntemperatuur van ongeveer 92 °C (ong. 2,5 uur). Voel je weerstand als je in het vlees prikt? Laat het vlees dan nog even op de BBQ liggen.
08
Haal het vlees van de BBQ en laat het even rusten.
09
Snijd het vlees in dunne plakken en besprenkel met de opgevangen vleessappen.
10
Serveer bijvoorbeeld op een afgebakken broodje met ui en saus.
Eetsmakelijk!
ko van asselt • ko on fire | slager VSS Meat