VSS Meat presenteert

umi beef
flat iron

een culinair voorproefje


Een van onze favorieten is de Flat Iron Steak/Sucadebeef. Dit stuk rundvlees is afkomstig van de sucade, uit de schouder van het rund. Onze slagers vliezen de runder sucade vakkundig schoon en splitsen het welbekende sucadezeen uit de sucade. Uiteindelijk blijven er twee uitmuntende vleesdelen over die de vorm hebben van een strijkijzer ofwel ‘Flat Iron’. Deze vleesdelen hebben haar smaak en malsheid te danken aan haar intramusculaire vetten en semi-grove vleesstructuur. Deze ontstaan gedurende de ontwikkeling van het rund. De sucadebeef is een prachtige upgrade van het al zo lekkere draadjesvlees en/of sucadelapje. Geschikt om op een houtskoolbarbecue te bakken en daarna te verfijnen met onze grove Harderwijker Havenzout.

geniet van umi beef flat iron, ambachtelijk gegrild voor een authenthieke ervaring.


Robert bostelaar • VSS Meat

Perfecte bereiding
in
7 stappen

01
​​​​​​​Haal de Flat Iron steak ongeveer een uur voor je gaat grillen uit de koeling en uit de verpakking. Laat deze ademen en op kamertemperatuur komen.

02
​​​​​​​Steek de BBQ aan en zorg dat deze een temperatuur van 200 – 230 °C bereikt.

03
​​​​​​​Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de steak op het rooster, zorg voor direct hitte. Grill de steak aan beide kanten ongeveer 3 minuten met het deksel op de BBQ.

04

​​​​​​​Voor een mooie grillruit draai je het vlees een kwartslag na 1,5 minuut.

05
Leg de sucadebeef daarna op indirect vuur en laat deze grillen tot het een kerntemperatuur van 52 °C heeft bereikt.

06
​​​​​​​Haal het vlees van de BBQ en laat het ongeveer 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

07
​​​​​​​Snijd daarna het vlees tegen de draad in, in mooie dunne plakken. Voeg naar smaak wat Harderwijker Havenzout toe.

Zelf sucade uitsplitsen?


Vraag onze vakmannen naar een goede sucade om uit te splitsen (wij zoeken de perfecte sucades voor u uit) welke geschikt zijn om mooie flat iron van te maken. Snijd van de dikke kant van de sucade 2 à 3 mooie sucadelappen af om te gaan stoven. Het overige van de sucade maak je rondom schoon & splits deze uit (middenzeen eruit). Van de afsnijdsels van de sucade kun je een mooie gebonden runderbouillon trekken, dit heeft alles te maken met de grote hoeveelheid collageen eiwit wat de zenen bevatten. Zo heeft u van één stuk vlees de lekkerste biefstuk, een heerlijk stoofgerecht en een goed gebonden bouillon. Succes en eetsmakelijk! ​​​​​​​​​​​​​​


Altijd op
zoek naar perfectie
in smaak